Artikel
Een eigen zaak beginnen?!

Je eigen baas zijn, dat lijkt je wel wat. Uiteraard zijn er voordelen en nadelen. Maar hoe moet dat en welke stappen moet je daarvoor zetten? Is het altijd interessant om zelf een zaak te starten of over te nemen? En wanneer zoek je best hulp als het fout loopt met je zaak? Ontdek het hier!

Artikel
Schuldenproblemen en je loon: wat kan er gebeuren?

Je hebt werk en een vast loon. Betekent dit dat je geen financiële zorgen kan hebben? Helaas niet. Het kan zijn dat je in financiële problemen komt, ook al heb je een vast loon. Dit kan verschillende redenen hebben: je geeft te veel uit, je inkomen is zo laag dat je er niet mee rond komt, je hebt schulden opgebouwd die je niet meer kan bijbenen enzovoort. Wat kan er dan allemaal gebeuren?

 

 

Artikel
Studentenjob

Als student is elke extra cent welkom! Veel jongeren doen daarom in weekends en/of vakantieperiodes een studentenjob. Maar hoe zit dat nu feitelijk allemaal? Wat zijn de voorwaarden? Wat kan je verwachten en welke rechten en plichten heeft een jobstudent? Hoe zit dat financieel en hoeveel dagen mag je werken per jaar?

Artikel
Geen job, ziek, geen of onvoldoende inkomen: bij wie kan je terecht?

In het geval je (nog) geen inkomen hebt door te werken, kan je misschien beroep doen op een vervangingsinkomen. Voorbeelden zijn een werkloosheidsuitkering en een ziekte-uitkering. Hier vind je de mogelijkheden.

Artikel
Het is nooit te vroeg om aan je pensioen te denken!

Het klinkt misschien vreemd maar als je begint te werken, denk je best aan je pensioen.

Artikel
Een job = veel geld scheppen?

Naar school gaan is één ding, gaan werken is een ander. Daar draait het uiteindelijk om: na je studies een job zoeken en je eigen inkomen verwerven. Helaas ligt het inkomen dat je zal verdienen vaak onder de verwachtingen... Zo denken heel wat jongeren dat zij met hun eerste job al 2000 euro netto zullen verdienen, maar dit is maar voor weinigen weggelegd. Een blik op de stand van zaken!

Wist je dat...
... ongeveer 40% van de -18 jarigen een studentenjob heeft?
... ongeveer 40% van de -18 jarigen een studentenjob heeft?
Artikel
Op zoek naar een job na je studies

Ben je op zoek naar een job nadat je afgestudeerd bent? Kom hier te weten welke je mogelijkheden zijn, wat er op je af komt en welke zaken belangrijk zijn om te weten!

Artikel
Soorten arbeidscontracten en loon

Soorten arbeidsovereenkomsten, je loon en andere voordelen die een werkgever je geeft: dit moet je erover weten als je begint te werken!

Artikel
Ontslagen: wat nu?

Je bent ontslagen of je hebt zelf ontslag genomen. Dit heeft natuurlijk invloed op je inkomen. Hoe ga je hier mee om? Hier vind je info en tips die jou op weg kunnen helpen als je in de situatie van werkloosheid terecht komt.

Wist je dat...
... Kevin De Bruyne 320.000 euro per week verdient?!
... Kevin De Bruyne 320.000 euro per week verdient?!
Artikel
Vrijwilligerswerk

Misschien heb je wel zin om in je vrije tijd aan vrijwilligerswerk te doen. Er zijn heel wat mogelijkheden. Bovendien kan je er in sommige gevallen een klein centje aan overhouden. Heb je interesse in het aanbod en meer informatie vooraleer je eraan begint? Check it out! 

Artikel
Al die papieren! Wat moet ik daarmee doen?

Wanneer je gaat werken, komen er officiële documenten op je af. Voor veel mensen zijn deze papieren nieuw en zijn ze moeilijk te begrijpen. Wat moet je er mee doen en welke bewaar je best? Deze info als verduidelijking!

Hulp en AdviesNood aan een goed gesprek? Zit je nog met vragen of heb je concreet advies nodig?
Hier vind je alle nuttige adressen en contactgegevens van organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan.