Verzekeringen beëindigen

Artikel
Verzekeringen beëindigen

Kort na het afsluiten wil ik het contract toch nog stop zetten 

Wanneer je een verzekeringsovereenkomst afsluit, heb je 14 dagen de tijd om de overeenkomst toch nog op te zeggen. Bij levensverzekeringen is deze termijn 30 dagen. 

Dit opzeggingsrecht geldt niet voor:

  • een verzekeringsovereenkomst die een looptijd van minder dan een maand hebben
  • reis- en bagageverzekeringen
  • levensverzekeringsovereenkomsten gebonden aan een beleggingsfonds 

Lees hier meer over op de website economie.fgov.be. Reageer dan snel als je beslist om je overeenkomst nog op te zeggen, en werk met een aangetekende brief zodat je kan bewijzen dat je op tijd de overeenkomst hebt opgezegd.
  

Jij wil een lopend contract stop zetten: hoe begin ik eraan?

Veel verzekeringsovereenkomsten ga je aan voor een langere periode, meestal voor 1 jaar. 

Deze overeenkomsten eindigen vaak niet vanzelf. Onderneem je niets wordt de verzekeringsovereenkomst automatisch verlengd voor nog 1 jaar. En dan zal je voor dat extra jaar ook de voorziene premie moeten betalen. Heb je een contract dat liep van bijvoorbeeld 01/09/2014 tot 01/09/2015 en heb je niet op tijd gereageerd om dit contract stop te zetten dan zal je contract dus blijven verder lopen tot 01/09/2016.

Wil je zo een contract stopzetten, moet je minstens 4 maanden voor de normale einddatum je verzekeraar laten weten dat je niet wil dat je contract verlengd wordt. Heb je een contract dat loopt van 01/09/2015 tot 01/09/2016 dan moet je dus voor 01/05/2016 reageren. Je moet dit dan aan je verzekeraar laten weten door het versturen van een aangetekende brief voor 01/05/2016.

Lees hier meer over op economie.fgov.be

Mag de verzekeraar het contract stop zetten?

Er zijn redenen waarom je verzekeraar het contract zou willen stopzetten, bijvoorbeeld omdat je veel schadegevallen hebt. Dit kan niet zomaar. Als dit je overkomt, informeer je dan goed.

Lees hier meer over op economie.fgov.be.

 

Delen