Vervoer

Vervoer

Op deze webpagina vind je meer informatie over de financiële kanten van het thema "Vervoer". Volgende artikels kan je hier terugvinden: Je eigen auto of brommer: wat kost dat?Alle voordelen en nadelen van openbaar vervoer op een rijtje - Zwartrijders opgepast! - Carpoolen / auto delen / auto huren -  Taxi? Is dat een optie?

Wist je dat...
... de NMBS meer dan 220 miljoen reizigers per jaar vervoert?
... de NMBS meer dan 220 miljoen reizigers per jaar vervoert?
Artikel
Je eigen auto of brommer: wat kost dat?

Je eigen auto of brommer betekent vrijheid! Je kan gaan en staan waar en wanneer je wil. Maar daarvoor moet je wel een prijs betalen, veel meer dan alleen de aankoopprijs...

Artikel
Alle voordelen en nadelen van openbaar vervoer op een rijtje

Openbaar vervoer: het roept een hoop frustraties op bij heel wat gebruikers... Wie vaak de bus, tram of trein neemt, weet waarover hij/zij het heeft. Vertragingen en stakingen steken vaak een stokje in de wielen om vlot op je bestemming te geraken. Toch is het niet allemaal kommer en kwel. Want weet je hoe traag je soms met de auto door de stad vooruit geraakt? Weet je dat de tram soms op een eigen bedding rijdt en alle auto's kan voorbij steken? Wist je dat je met de fiets in de stad dikwijls veel vlugger op je bestemming geraakt dan met de auto?

Artikel
Zwartrijders opgepast !

Wie met het openbaar vervoer reist, moet hier natuurlijk voor betalen. Dit gaat tegenwoordig ook al via SMS of met je smartphone. Maar wat als je niet betaalt en betrapt wordt?

Artikel
Carpoolen / auto delen / auto huren

Carpoolen wordt zwaar onderschat. Het is een zeer handig systeem dat je bovendien stukken goedkoper kan uitkomen! Ook kan je een auto gebruiken, enkel als je er één nodig hebt. Je kan je aansluiten bij een systeem van 'auto delen' of je kan een auto huren. In veel gevallen is het goedkoper dan zelf een auto aan te schaffen maar denk je er gewoon niet aan...

Artikel
Taxi? Is dat een optie?

In ons land is een taxi nemen niet zo vanzelfsprekend. Terwijl het in sommige andere landen goedkoop en efficiënt is om je met de taxi te laten rijden, is het hier duur en enkel vlot beschikbaar in de grote steden. Toch kan een taxi soms wel van pas komen. Als je je voldoende informeert, weet je waar je aan toe bent als je een taxi wil nemen.

Hulp en AdviesNood aan een goed gesprek? Zit je nog met vragen of heb je concreet advies nodig?
Hier vind je alle nuttige adressen en contactgegevens van organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan.