Op kot

Artikel
Op kot

Of je nu op kot gaat of op ‘peda’, je start hier voor een stuk je zelfstandig leventje. Dat is voor veel jongeren een leuke ervaring!

Je leert je plan trekken op veel vlakken, ook op financieel vlak. Je hebt nog geen volledig eigen inkomen maar je moet toch zelf rond komen met een bepaald budget waar je ook je eten en drinken moet van voorzien.

Zoek je een kot, studio of appartement dat bij je past en voldoet aan de financiële mogelijkheden die je hebt, kijk hier student-rooms.com.

Ook je tijdsbesteding ziet er plots anders uit. In de middelbare school werden je dagen voor je ingedeeld, je ging gewoon naar school! Nu ligt dat anders: je hebt onregelmatige uren, je ‘moet’ niet altijd naar de les, en je kan je vrije tijd invullen zoals je wil. Je leven ziet er anders uit. Voor studenten aan de universiteit is de vrijheid meestal nog groter dan voor Hogeschoolstudenten.

Dit kan een aanslag op je budget betekenen. Je hebt immers tijd om te shoppen, om veel uit te gaan, om terrasjes te doen enzovoort. Houd er rekening mee dat je nu ook verantwoordelijk bent voor je uitgaven. Lees hierover meer in het artikel 'hoeveel kost studeren' en het artikel 'Wat kost je studentenleventje: uitgaan en zo...'

Delen