Artikel
Ik koop (niet) dus ik ben (niet)

We kopen veel om te tonen wie we zijn. Zonder het te beseffen laten we ons vaak verleiden tot aankopen die ons tot bepaalde groepen doen behoren en die onze persoonlijkheid uiterlijke kenmerken geeft.

Artikel
De indeling van de supermarkt: niets is toeval!

Heb je ooit al eens gemerkt dat veel supermarkten op elkaar lijken? Heb je het gevoel dat jouw koopgedrag vaak wordt beïnvloed? Stap je de winkel ook wel eens buiten met producten die je niet nodig hebt? Dat is geen toeval. Supermarkten halen alles uit de kast om consumenten tot zoveel mogelijk aankopen te verleiden. Zonder dat je het beseft, word je aangezet tot aankopen die je niet gepland had.

Wist je dat...
... alle Belgen in 2015 meer dan 7 miljard euro uitgaven aan online-aankopen?
... alle Belgen in 2015 meer dan 7 miljard euro uitgaven aan online-aankopen?
Artikel
Impulsaankopen: iedereen laat zich wel eens vangen!

Iedereen komt wel eens thuis met een aankoop die niet gepland was. Soms besef je dat het eigenlijk een 'miskoop' is die je beter niet had gedaan. Of soms bedenk je je achteraf dat je budget eigenlijk niet echt voorzien was op deze aankoop. Soms valt het gelukkig ook mee en ben je heel blij met je aankoop! Maar hoe komt het dat we allemaal wel eens verleid worden tot 'impulsaankopen'?

Artikel
Shoppen in de winkel

Shoppen is een activiteit die sowieso gepaard gaat met geld uitgeven. Thuis komen met veel zakken vol nieuwe spullen kan een heerlijk gevoel geven. Maar soms doet het pijn als je je nadien bedenkt dat je wel veel geld hebt uitgegeven en één en ander misschien niet had hoeven kopen. De ene persoon laat zich al sneller verleiden om veel te kopen dan de ander. Er zijn veel factoren die een rol spelen in je aankoopgedrag. Gelukkig zijn er ook tips die ervoor kunnen zorgen dat je iets minder onbezonnen te werk gaat als je gaat shoppen. Die lees je hier!

Wist je dat...
... de wet 2 soldenperiodes vastlegt?
... de wet in België 2 soldenperiodes vastlegt: winterkoopjes - van 3 tot 31 januari - en zomerkoopjes - van 1 tot 31 juli
Artikel
Online aankopen

Vandaag de dag kopen veel mensen online. Kopen en betalen vanuit je zetel: lekker gemakkelijk! Waar let je beter op vooraleer je volop aan de slag gaat met je virtuele aankopen? Wat zit erachter en hoe werkt dat? Zijn er enkel voordelen of zijn er ook risico's? En niet onbelangrijk: wat doe ik als ik een miskoop heb gedaan...

Artikel
Ik heb spijt van een aankoop: wat kan ik doen!?

Soms heb je iets gekocht dat je uiteindelijk toch niet wil of dat niet voldoet aan wat je wenst. Wanneer dit gebeurt, kan je soms je product nog terug brengen naar de winkel en je geld terug krijgen. Dit kan natuurlijk enkel onder bepaalde regels.

Artikel
Garantie: hoe werkt dat?

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de garantie van het product dat je aankoopt. Als er namelijk een defect is aan het product, heb je bijna altijd recht om het binnen een bepaalde tijd terug te geven aan de verkoper die ervoor moet zorgen dat het probleem opgelost geraakt. Gratis. Voor veel mensen is 'garantie' niet gekend. Ook wordt in sommige gevallen misbruik gemaakt van de onwetendheid van de klant en laat de verkoper je toch betalen terwijl dat niet moet. Lees daarom hier de informatie die je moet weten!

Hulp en AdviesNood aan een goed gesprek? Zit je nog met vragen of heb je concreet advies nodig?
Hier vind je alle nuttige adressen en contactgegevens van organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan.