Artikel
Jong en in de schulden: ver van mij bed?!

Op schulden maken staat geen leeftijd. Ook jongeren kunnen te veel schulden maken. Er zijn helaas situaties die ervoor zorgen dat je in de schulden geraakt. Er zijn dan ook heel wat jongeren die met schuldproblemen kampen en hulp zoeken. Hier lees je er meer over.

Artikel
Schulden voorkomen: ken je budget!

Schulden maken is niet altijd problematisch. Je kan perfect schulden hebben en ze tijdig afbetalen. Maar je hebt er best niet teveel... Hoe zorg je dat je schulden binnen de perken blijven?

Artikel
Schulden: wanneer moet je je zorgen maken?

Schulden maken doe je meestal omdat je zelf (even) geen geld hebt om iets te kopen wat je wil. Je leent bij een vriend of bij familie, of bij de bank. Schulden zijn een probleem als je er meer hebt dan dat je kan terug betalen.  

Artikel
Wat doe je best wel bij problemen?

Stapelen de schulden zich op? Kan je ze niet meer tijdig afbetalen? Maak je je zorgen maar ben je overtuigd dat je het zelf kan aanpakken? Lees hier hoe je aan de slag kan!

Artikel
Ik kan mijn schuldproblemen zelf niet oplossen: wat nu?

Stapelen de schulden zich op? Kan je ze niet meer tijdig afbetalen? Maak je je zorgen en kan je de situatie niet zelf de baas? Lees hier hoe je aan de slag kan!

Artikel
Schulden: eigen schuld, dikke bult?

Is het altijd je eigen schuld als je schuldproblemen hebt? Komt het omdat je niet goed bent omgegaan met je geld? Omdat je foute keuzes hebt gemaakt? Of omdat je teveel luxeproducten hebt gekocht die je eigenlijk niet kan betalen? Zeker niet altijd!

Artikel
Wat kan een schuldeiser allemaal doen?

Wanneer je je schulden niet meer kan aflossen, zullen je schuldeisers je heel wat brieven sturen. Je krijgt misschien een deurwaarder of mensen van een incassobureau aan de deur... Wat kunnen zij doen om hun geld te krijgen en wat niet?

Artikel
Wat doe je beter niet bij problemen?

Wanneer je je schulden niet meer kan afbetalen, zoek je beter snel een goede oplossing. Laat je niet vangen door zaken die op het eerste zicht een oplossing lijken maar die je in werkelijkheid niet zullen helpen! Deze zaken doe je beter niet!

Hulp en AdviesNood aan een goed gesprek? Zit je nog met vragen of heb je concreet advies nodig?
Hier vind je alle nuttige adressen en contactgegevens van organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan.