Marni, 35 jaar

Verhaal
Marni, 35 jaar

Als kind was geld niet belangrijk voor mij. Via mijn ouders kreeg ik wat ik nodig had als kind en toen ik ouder werd kreeg ik wat geld om te shoppen met mijn vriendinnen en kreeg ik wat geld mee als ik uit ging. Eigenlijk was geld zelfs iets dat nooit op de voorgrond kwam in mijn leven. Ik woonde in bij mijn vriend, hij betaalde de facturen en ik stortte maandelijks een bepaald afgesproken bedrag op zijn rekening. Tot we uit elkaar gingen. Ik moest op eigen benen staan, een eigen appartement huren, de nodige contracten aangaan voor mijn noodzakelijke kosten zoals water en energie, het was allemaal nieuw voor mij… Ik had zelfs nog nooit zelf een factuur betaald. Gelukkig leer ik snel en al doende had ik vrij snel mijn financiële situatie onder controle. Hoewel ik heel veel stress ervaarde omdat ik er niets van kende!

Ondertussen heb ik mijn eigen appartement gekocht. Dit was ook een nieuwe ervaring. Ik zag wat op tegen de vele papieren die ik amper begrijp die er bij komen kijken maar ik kan het iedereen aanraden die het budget heeft om iets te kopen. Het is een meerwaarde op financieel vlak en het geeft je een goed gevoel.

Hetgeen mij het meest ergert zijn de moeilijke papieren die op je afkomen en die je moet ondertekenen. Ik vraag me af wie alles begrijpt in de paperassen waaronder hij of zijn een handtekening plaatst bij de aankoop van een huis? Terwijl dat toch de bedoeling is????? 

Ik vind het spijtig dat we zo weinig weten over geld als we ouder worden. Het is zo belangrijk om te weten wat je ondertekent, om te weten welke de beste keuzes zijn op financieel vlak in je verschillende levensfases. Ook vind ik het spijtig dat het allemaal zo complex en onverstaanbaar is voor de ‘gewone mens’. We zijn toch nog altijd in de meerderheid hé J.

Delen