Soorten arbeidscontracten en loon

Artikel
Soorten arbeidscontracten en loon

Soorten arbeidsovereenkomsten

Als je werkt, sluit je altijd een arbeidsovereenkomst af met je werkgever. Er zijn verschillende soorten contracten.

Zo kan je een contract van bepaalde duur hebben of eentje van onbepaalde duur. In het eerste geval weet je op voorhand wanneer je arbeidscontract zal eindigen, bijvoorbeeld na zes maanden of zelfs al na één dag. Heb je een contract van onbepaalde duur, weet je niet wanneer je contract zal eindigen. Deze contracten eindigen wanneer je zelf of je werkgever op een bepaald moment zou beslissen het contract te eindigen. 

Er bestaan ook interim-contracten: je sluit dan een arbeidscontract met een interimkantoor die jou gaan 'uitzenden' naar een bedrijf voor een bepaalde duur, bijvoorbeeld een dag of een week.

Sommige mensen werken voltijds, andere deeltijds. Voltijds werken betekent gemiddeld 38 uren verdeeld over 5 dagen per week. Werk je deeltijds, dan werk je minder per week, bijvoorbeeld 2 dagen per week. Dan verdien je natuurlijk ook wel minder dan iemand die dezelfde job voltijds doet.

Een contract van onbepaalde duur is financieel gezien het meest interessant want dan heb je langere tijd werkzekerheid. Dit is niet het geval als je met een interim-contract werkt of een contract voor bepaalde duur hebt. Maar ook deze contracten kunnen voordelen bieden: het werk is afwisselend, je bouwt ervaring op en het kan gebeuren dat je werkgever zo tevreden is dat hij je een contract van onbepaalde duur aanbiedt.

Het is belangrijk om je contract goed na te kijken. Daarin staan immers je loon, je vakantie en je arbeidsomstandigheden omschreven.

Bezoek deze pagina van belgium.be en vind alle informatie terug over jouw type contract.  

Loon- en andere voordelen

Eén van de belangrijkste zaken die bij je werk horen, is je loon. Je nettoloon is het bedrag dat je op jouw rekening gestort krijgt. Dit bedrag is wat je overhoudt van je brutoloon: het bedrag waar de overheid al heel wat belastingen van afhoudt en waar je nettoloon nog van overschiet. Deze berekeningen kan je op je loonbrief terug vinden.

Verder kunnen er nog extra voordelen tot je loon behoren: maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen, een gsm enzovoort. Het hangt af van de job die je doet of je werkgever deze zaken aanbiedt.  

Je werkgever is in elk geval verplicht je vakantiedagen en vakantiegeld te geven. Vakantiegeld is een extra som geld dat je elk jaar krijgt bovenop je loon. Het moment waarop je die som op de rekening krijgt, verschilt van job tot job.

Je kan je afvragen wat beter is: een hoger brutoloon zonder extra's of een lager brutoloon met extra's zoals een laptop, een GSM, een hospitalisatieverzekering die je werkgever voor jou betaalt enzovoort? Het antwoord op deze vraag is niet simpel als het op het eerste zicht lijkt! Wil je het weten? Bekijk dan op één een filmpje dat hierover gaat.

Onvoldoende inkomen ook al heb je werk?

Werk je deeltijds of werk je enkel via interimbureau, dan kan je in bepaalde gevallen een aanvullende werkloosheidsuitkering bekomen. Dit hangt wel af van verschillende voorwaarden. Ga naar je vakbond of de Hulpkas voor Werkloosheid om je te informeren of je hiervoor in aanmerking komt. Je hebt hierbij de keuze tussen de liberale vakbond ACLVB, de christelijke vakbond ACV of de socialistische vakbond ABVV. Je moet dan wel lidgeld betalen.  Als je niet aangesloten bent bij een vakbond moet de aanvraag gebeuren door de Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen (HVW). Deze dienstverlening is gratis. Zij geven je alle informatie over je recht op deze uitkering en helpen je ook bij het effectief aanvragen van de werkloosheidsuitkering bij de RVA.

Lees ook het artikel 'Geen job, ziek, geen of onvoldoende inkomen: bij wie kan je terecht?' voor het geval je ziek valt tijdens je job en om te zien of je op andere tegemoetkomingen een beroep kan doen.

Delen