Garantie: hoe werkt dat?

Artikel
Garantie: hoe werkt dat?

Wat is de wettelijke garantie

Wanneer je een product koopt, ga je ervan uit dat je het een tijd kan gebruiken, zonder dat het kapot gaat en dat je geen 'brol' hebt gekocht.

In België ben je als consument beschermd omdat de overheid de fabrieken en producenten verplicht om producten van een bepaalde kwaliteit te leveren, die moeten voldoen aan de verwachtingen.

Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de eerste 2 jaar na je aankoop, je product niet vanzelf kapot gaat. De eerste 2 jaar mogen er dus geen 'productiefouten' opduiken waardoor je je product niet meer kan gebruiken. Dit gaat bijvoorbeeld over een smartphone die na 1 jaar geen wifi meer kan ontvangen. Of een wasmachine waarvan de motor het na een paar maanden begeeft. Dit geldt natuurlijk niet als je het product hebt laten vallen, verkeerd hebt gebruikt, in de regen hebt laten liggen en dergelijke waardoor het toestel kapot is.

Wil je meer weten over de wettelijke garantie, surf dan naar fod.economie.fgov.be waar alles in detail wordt uitgelegd en waar je ook veel gestelde vragen over de garantie kan terugvinden.

Wil je je kennis over de wettelijke garantieregeling eens testen? Doe dan mee aan deze quiz van de "De inspecteur" van Radio2.

De garantie uitgelegd in een filmpje

Volgend filmpje legt de principes uit in verband met de wettelijke garantie:

Delen