Bank, lenen en kopen op afbetaling

Bank, lenen en kopen op afbetaling

Op deze webpagina vind je meer informatie over de financiële kanten van alles wat te maken heeft met het thema "Bank, lenen en kopen op afbetaling". Hier vind je volgende artikels: Zichtrekening en spaarrekeningBetalen doe je zo!Visa, Mastercard of American Express: Wat is dat?Verschillende vormen van "krediet"Hoe een bank kiezen? - De bank: Wie zijn ze? Wat doen ze eigenlijk allemaal?  

Artikel
Zichtrekening en spaarrekening

Een zichtrekening en spaarrekening zijn de meest populaire producten bij de bank. Wat is het verschil nu juist en wat weet je er beter nog over?

Wist je dat...
... alle Belgen samen  voor 1.100 miljard spaarproducten hebben?
... alle Belgen samen voor 1.100 miljard spaarproducten hebben?
Artikel
Betalen doe je zo!

Vandaag de dag kan je op heel veel manieren betalen. Je kan tegenwoordig zelfs via je smartphone betalen! Ken jij de verschillen tussen alle manieren van betalen? En belangrijk: ken je de voordelen en de nadelen ervan?

Artikel
Visa, Mastercard of American Express: Wat is dat?

Als we het hebben over 'kopen op krediet', dan zijn Visa en Mastercard twee bekende begrippen. Maar wat is het juist? Ken je ook de gevaren ervan? Een woordje uitleg.

Artikel
Verschillende vormen van "krediet"

Krediet is een verzamelnaam voor alle betalingen die je niet op het moment van de aankoop volledig betaalt. Er zijn veel vormen van krediet: je kan betalen met Visa of Mastercard, je kan geld lenen, je kan je aankoop in stukjes betalen, enzovoort. Dit is makkelijk maar niet zonder risico's. Lees hier wat je best weet vooraleer je op krediet gaat kopen.

Artikel
Hoe een bank kiezen?

Nu je weet dat je een bank nodig hebt, moet je er één (of meerdere) kiezen. Maar hoe ga je te werk? Is het voordelig als je gewoon ook bij de bank gaat waar je ouders of je vrienden klant zijn? Welke redenen zijn belangrijk om te kiezen voor een bepaalde bank?

Artikel
De bank: Wie zijn ze? Wat doen ze eigenlijk allemaal?

De bank: er wordt veel over gezegd en geschreven. Ze zijn in iedereens leven aanwezig. Meestal kennen we de bank als instelling die onze zichtrekening en spaarrekening beheert. Maar ze doen nog veel meer dan dat: er bestaan tal van bankproducten! Even op een rijtje wat een bank is en wat ze doen.

Hulp en AdviesNood aan een goed gesprek? Zit je nog met vragen of heb je concreet advies nodig?
Hier vind je alle nuttige adressen en contactgegevens van organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan.