Mijn woning inrichten en onderhouden

Artikel
Mijn woning inrichten en onderhouden

Woning inrichten

Het inrichten van je woning kan echt plezant zijn. Je wil er je eigen persoonlijkheid in kwijt en wil het mooi en gezellig maken. Dit kost natuurlijk geld! Je kan hierin heel duur gaan, maar zeker ook goedkoop. Het leuke is dat goedkoop zeker niet minder tof is. Er zijn opties:

  • Nieuw: dit hoeft ook niet per sé duur te zijn. Je kan hierbij zeker naar Ikea gaan, of je kan een nieuw stuk kopen en dit combineren met tweedehands.

  • Tweedehands: tweedehandsmeubelen en dergelijke zijn ideaal voor je portemonnee en het is tegenwoordig ook hip en trendy als je hier leuke dingen uit kiest.

  • ‘Afdankertjes’ van vrienden of familie: check bij je vrienden of zij van plan zijn iets weg te doen. Misschien willen zij een nieuwe salontafel kopen en kan je die van hen tegen een prijsje krijgen.

  • Facebookgroepen: er zijn tal van facebookgroepen die tweedehandsspullen kopen en verkopen. Je hoeft maar de term ‘tweedehands’ in te tikken en je ziet heel wat mogelijkheden verschijnen.

  • Belangrijk hierbij is uiteraard prijzen vergelijken! Je kan misschien op internet je droomsofa gevonden hebben die erg duur is. Zoek dan een gelijkaardig alternatief op andere sites. Of zoek dezelfde sofa ook op via andere links. De prijzen kunnen erg verschillen!

Woning onderhouden

Een huurwoning

Als je een woning huurt is het belangrijk dat je je woning goed onderhoudt zodat je geen schade moet betalen een de eigenaar. Anderzijds is het je verhuurder die voor 'grote werken' moet instaan zoals bijvoorbeeld het vervangen van de de centrale verwarminginstallatie wanneer deze door ouderdom kapot is gegaan. Lees hierover meer in de brochure "De huurwet".

Onderhoud van de verwarmingsinstallatie is heel belangrijk en zelfs verplicht voor een huurder. Klik hier voor meer inormatie over deze plicht.

Een gekochte woning

Als eigenaar is het belangrijk dat je woning niet in waarde verliest omdat het slecht onderhouden is. Je zorgt er best voor dat je voldoende aandacht hebt voor zaken die de toestand van je huis kunnen aantasten zoals kapotte dakpannen, schimmel, ...

Onderhoud van de verwarmingsinstallatie is heel belangrijk en ook verplicht als eigenaar die in zijn woning verblijft. Klik hier voor meer informatie hierover.

Delen