Alleen wonen

Alleen wonen

Op deze pagina vind je informatie over de financiële kanten van "Alleen wonen". Volgende artikels kan je hier lezen: Kopen of huren?Een woning hurenEen woning kopen -  Mijn woning inrichten en onderhoudenEnergie: gas, electriciteit en water: noodzakelijke kost voor iedereen!Eten en drinken kopen en andere boodschappen doen - Kom rond met je geld! 

Artikel
Een woning huren

Een woning huren is een hele stap. Het is belangrijk dat je in een woning kan wonen waar je graag woont. Daar komen verschillende zaken bij kijken: de prijs, de ligging, het soort woning, enzovoort.

Artikel
Een woning kopen

Een woning kopen wordt gezien als een 'goede investering'. Dat betekent een aankoop die het op lange termijn financieel beter maakt voor jou. Als alles goed loopt tenminste, want een woning kopen is niet vanzelfsprekend voor iedereen! Eerst en vooral moet je die stap natuurlijk zelf willen zetten. Daarnaast kost deze aankoop veel geld en bovendien moet je rekening houden met kosten waar je op het eerste zicht misschien niet aan denkt. Maar als je goed geïnformeerd bent, kan je goed inschatten of een woning kopen een goed idee is voor jou!

Artikel
Kopen of huren?

Wanneer je alleen gaat wonen, zal je een woning moeten kopen of huren. Hoe kies je tussen beide? Hangt dit enkel af van je financiële situatie? Lees hier enkele voor- en nadelen van het huren en kopen van een woning.

Artikel
Eten en drinken kopen en andere boodschappen doen

Eten en drinken is een noodzakelijk goed... of kwaad. Het kan soms een flinke hap uit je budget nemen zonder dat je het goed en wel beseft. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om hier minder geld aan uit te geven zonder dat je veel moet laten. Luxeproducten kosten altijd veel geld maar als je goed uitkijkt kan je ook hier het verschil maken! 

Artikel
Mijn woning inrichten en onderhouden

Je woning onderhouden en inrichten zijn vaak ook nog zaken waar een hap uit je budget naar toe kan gaan.

Artikel
Energie: gas, electriciteit en water: noodzakelijke kost voor iedereen!

Niemand kan zonder elektriciteit en water. We hebben ze nodig voor tal van zaken: wassen, drinken, licht maken, onze toestellen opladen en doen werken... Helaas hangt ook daar een kostenplaatje aan vast. Er zijn manieren om deze kosten wat te verminderen. Waar let je best op en welke zaken moet je weten om het verschil in je portemonnee te voelen!?

Artikel
Kom rond met je geld!

Rondkomen met je budget is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Er komen veel kosten bij kijken als je alleen gaat wonen. Ook is de één beter in budgetteren dan de ander en is de één al zuiniger dan de ander. Om ervoor te zorgen dat je rond komt, kan je hier wat tips vinden! Een overzicht om al je kosten en inkomsten in kaart te brengen.

Hulp en AdviesNood aan een goed gesprek? Zit je nog met vragen of heb je concreet advies nodig?
Hier vind je alle nuttige adressen en contactgegevens van organisaties die je met raad en daad kunnen bijstaan.